Search
  • pekka352

Vuosi 2021

Vuosi on vierähtänyt edellisestä kirjoituksesta, vaikka tarkoitus oli tuottaa äärimmäisen mielenkiintoista sisältöä blogiin hyvinkin säännöllisesti. Koetetaan nyt vähän kiriä tämänkin kanssa, niin joskus ehkä saavutetaan se maaginen raja, että kirjoituksiani lukee joku muukin kuin minä itse.


Pandemian värittämä vuosi 2021 oli täynnä erilaisia kommelluksia ja terveyshaasteita, joiden varjolla oma liiketoimintani muuttui sivutoimisesta täyspäiväiseksi. Päädyin lopettamaan päivätyöni, kun elämä kroonisen sairauden kanssa alkoi näkyä kyvyssä sitoutua tiukkoihin deadlineihin ja pitkiin työpäiviin, joita päivätyö olisi jatkuvasti vaatinut. Nyt tätä täyspäiväistä (muttei täyspäistä) yrittämistä on takana kolmisen kuukautta ja homma rullaa varsin mukavasti. Hieman huvittavaa onkin, että yrittäjänä työpäivien tahti on ollut kevyempi ja työhön liittyvät paineet pienempiä kuin palkkatyöläisenä. Toki myös oma terveystilanteeni on kohentunut ja mieli sitä myöten kaiken kaikkiaan kirkkaampi, joten työtehtävienkin hoitaminen tuntuu helpommalta tällä hetkellä.


Vuonna 2021 suunnittelin lähes kolmekymmentä omakotitaloa ja vapaa-ajan asuntoa. Hirsitaloja, suurelementtitaloja, kivitaloja. Jätevesijärjestelmiä, hulevesijärjestelmiä. Maalämpöpumppuja, ilmavesilämpöpumppuja, puukattiloita. Ilmanvaihtoa laidasta laitaan. Pientalojen lainalaisuudet ja yleiset kompastuskivet ovat tulleet hyvinkin tutuksi. On myös saanut tutustua eri kuntien vaatimuksiin esimerkiksi kanavaeristysvahvuuksien tai hulevesien viivytysjärjestelmien mitoituksen suhteen. Käytäntöjä on huhujen mukaan yhtenäistetty viime vuosina (ainakin PK-seudulla), mutta varianssia tuntuu edelleen löytyvän melkoisen paljon.


Työnjohtolistalla on ollut lähes yhtä monta kohdetta kuin suunnittelupöydälläkin. Jotkin kohteet työllistävät enemmän, jotkin vähemmän. Jokainen kohde on yksilö ja omakin ajankäyttöni luonnollisesti vaihtelee sen mukaan, miten työmaat etenee. Olen myös saanut tavata muita työnjohtajia ja saanut ammentaa kokeneemmilta hyviä käytäntöjä. Toivottavasti myös saanut itse jakaa jotain opettavaa kollegoille.


Onni on ollut hyvät yhteistyökumppanit. Erityismaininnan ansaitsee VJ Group Oy:n pojat Ville ja Jarno (www.lvikroger.fi). Näiden ukkojen varaan on uskaltanut luottaa monia omia työnjohtokohteitani, eikä ole tarvinnut stressata, miten hommat hoituu. Uskon, että yksinyrittäjänä menestymisen sala lienee hyvissä yhteistyökumppaneissa.


Toisen erityismaininnan ansaitsee tämän hetken merkittävin asiakkaani, OG KaS. Yhteistyötä on tehty nyt eri tavoin yli vuosikymmenen ajan ja edessä toivon mukaan on vielä useampia yhteisiä vuosikymmeniä.


Vuonna 2022 liikevaihto todennäköisesti kasvaa kuusinumeroiseksi, joten suunnitelman mukaan edetään. Suunnitelmissa on kasvua, mutta homma pyritään pitämään rauhallisena ja edelleen tärkein arvo on siinä, että ihmisille jää hyvä mieli yhteistyöstä kanssani. Myös asiakas on yhteistyökumppani, koska yhdessä tätä hommaa tehdään.


Palataan vuoden päästä,

Pekka0 views0 comments

Recent Posts

See All